Voksenpåskeæg med mokka

23. maj 2023 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Hjemmelavet marcipanmasse er slet ikke så kompliceret, som det måske lyder, og du kan tilsætte spændende smagsvariationer i processen.

Ingredienser

Sådan gør du

Smut mandlerne, f.eks. ved at give dem et opkog i et par minutter, og derefter trykke dem ud af hinderne. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
Kør mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt kakao, kaffepulver og Amaretto, og kør det til en ensartet konsistens.
Hæld sirup i lidt ad gangen, og kør massen lind. Lad den samle sig i køleskabet en time eller længere. Smag til. Form marcipanmassen til æg.
Hak nødderne fint. Skal der ekstra smag i, så rist dem på en varm, tør pande eller i ovnen ved 170º indtil de begynder at dufte.
Form små kugler med hænderne, tril dem til æg og rul dem i de hakkede nødder. Stil kuglerne tilbage på køl, men tag dem ud af køleskabet en halv time inden de skal serveres.

Tip!

Skyd genvej ved at blande kakao, kaffepulver og Amaretto i en god marcipan fra supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar