Voksenpåskeæg med mokka
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Hjemmelavet marcipanmasse er slet ikke så kompliceret, som det måske lyder, og du kan tilsætte spændende smagsvariationer i processen.
Ingredienser
Sådan gør du
Smut mandlerne, f.eks. ved at give dem et opkog i et par minutter, og derefter trykke dem ud af hinderne. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
Kør mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt kakao, kaffepulver og Amaretto, og kør det til en ensartet konsistens.
Hæld sirup i lidt ad gangen, og kør massen lind. Lad den samle sig i køleskabet en time eller længere. Smag til. Form marcipanmassen til æg.
Hak nødderne fint. Skal der ekstra smag i, så rist dem på en varm, tør pande eller i ovnen ved 170º indtil de begynder at dufte.
Form små kugler med hænderne, tril dem til æg og rul dem i de hakkede nødder. Stil kuglerne tilbage på køl, men tag dem ud af køleskabet en halv time inden de skal serveres.
Tip!
Skyd genvej ved at blande kakao, kaffepulver og Amaretto i en god marcipan fra supermarkedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk