Vodka-pasta
11. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Vodka-pasta hedder også penne alla vodka, og det er, som navnet indikerer, en pastaret lavet med vodka. Alkoholen fordamper under tilberedningen, så retten kan sagtens serveres for hele familien.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Smelt smør i en gryde, og steg løg og hvidløg ved middel varme, til de er klare. Tilsæt vodka, skru op for varmen, og lad den koge ind ganske kort.
Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og bring saucen i kog. Skru ned til middel varme igen, og lad tomatsaucen simre i 15 minutter.
Tilsæt fløde, og kog saucen op. Blend saucen med en stavblender, så den får en ensartet konsistens. Riv parmesanosten, og kom den i saucen. Smag til med sukker, salt og peber.
Kog imens pasta penne i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på emballagen, og afdryp i en sigte.
Vend pasta penne rundt i saucen, anret på tallerkener, og drys med fintrevet parmesan og friske basilikumblade. Servér straks, evt. med sprødstegt kylling eller en god salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk