Vintersalat med bagt knoldselleri, mandler og hvidløg
8. marts 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
Mandler, timian og et pift af citron klæder den bagte knoldselleri i en sprød og frisk salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl knoldselleri, og riv den groft på et rivejern. Fordel den i et ovnfast fad sammen med mandler.
Hæld olivenolie i en skål. Pil hvidløg, og skyl citronen. Riv begge dele, og rør hvidløg og citronskal sammen med olivenolien. Skyl og pluk timian, og rør den i skålen. Tilsæt salt og peber.
Fordel oliedressingen godt rundt i fadet med knoldselleri. Bag det i ovnen i 20-22 minutter, eller indtil knoldsellerien er lysebrun – rør gerne i det undervejs. Servér salaten lun eller kold som tilbehør til f.eks. en tærte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk