Vintersalat med bagt knoldselleri, mandler og hvidløg

8. marts 2023 af .

Foto: Lene Samsø

Mandler, timian og et pift af citron klæder den bagte knoldselleri i en sprød og frisk salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl knoldselleri, og riv den groft på et rivejern. Fordel den i et ovnfast fad sammen med mandler.
Hæld olivenolie i en skål. Pil hvidløg, og skyl citronen. Riv begge dele, og rør hvidløg og citronskal sammen med olivenolien. Skyl og pluk timian, og rør den i skålen. Tilsæt salt og peber.
Fordel oliedressingen godt rundt i fadet med knoldselleri. Bag det i ovnen i 20-22 minutter, eller indtil knoldsellerien er lysebrun – rør gerne i det undervejs. Servér salaten lun eller kold som tilbehør til f.eks. en tærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar