Vintergryde med oksekød, rødvin og bacon
8. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Gryderetter er altid et hit, når det er koldt udenfor. En god sjat rødvin og mættende grøntsager bidrager til en eksplosion af gode smage.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend tranebærrene i honning, og lad dem trække, indtil gryderetten er klar.
Brun oksekødet i smør i en gryde, tag det op, og læg det til side.
Pil løgene, og hak dem. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Svits løg, bacon og champignoner i et par minutter i gryden. Hæld det brunede oksekød tilbage i gryden.
Krydr med salt og peber, og hæld rødvin, hakkede tomater og bouillon ved. Tilsæt bladene fra timiankvistene, og lad det hele simre under låg i 30 minutter, indtil det ligner en sauce.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 15-20 minutter. Hæld vandet fra, og mas kartoflerne med en ske gennem en grovmasket sigte, så det bliver til kartoffelsne.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Lad dem koge med i saucen i ca. 15 minutter, til de er næsten møre.
Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand i en kop til en jævning. Hæld jævningen i den kogende sauce under omrøring, og kog saucen igennem i et par minutter, så den tykner. Bland de råsyltede tranebær i saucen, kog op, og smag til med ekstra honning, salt og peber.
Skyl og hak persille, og drys det over gryderetten. Servér med kartoffelsne.
Tip!
I stedet for kartoffelsne kan du servere retten med almindelig kartoffelmos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk