Vildtlasagne
11. september 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Vildtkød har en intens og koncentreret smag, der tager lasagnen til et nyt niveau. Kan du ikke skaffe vildtkød, kan du sagtens bruge oksefars.
Bemærk
Simretid: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun krondyret i olie i en gryde. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl gulerod, og hak den fint. Hæld løg, hvidløg og gulerod i gryden, og svits i et par minutter.
Skyl og hak rosmarinen fint. Vend den i gryden sammen med morkler, enebær og tomatpuré, og steg, til det begynder at dufte. Tilsæt fond og cherrytomater, og lad det simre i 45 minutter. Smag til med salt og peber.
Varm mælken op til kogepunktet med laurbærblade i en gryde. Smelt smør i en anden gryde, og tilsæt mel. Steg i et par minutter, uden at det tager farve. Hæld den varme mælk i smørblandingen ad to omgange, og lad det koge igennem i 3-4 minutter. Smag til med muskat, salt og peber.
Skyl savojkålen, og skær det groveste af stokken fra kålbladene. Blanchér bladene i kogende vand i 2 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Læg lag af vildtsauce, lasagneplader, bechamelsauce og kålblade i et smurt ovnfad. Slut af med lidt bechamel og brud af mozzarella.
Bag lasagnen i ovnen i 45 minutter, til den er gylden på toppen. Servér evt. med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk