Vietnamesiske kyllingefrikadeller
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Disse frikadeller med kyllingekød har fået et gevaldigt pift med asiatiske smagsingredienser.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør hakket kylling sammen med salt, havregryn og chilisauce. Pil de yderste blade af citrongræsset, skær den hårdeste del af top og bund af, og hak resten af stilken fint.
Rør farsen sammen med hakket koriander, citrongræs, sesamfrø og æg.
Form ovale frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved høj varme. Sæt dem evt. på spyd.
Læg nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Snit spidskål helt fint. Riv agurk og gulerødder i lange, tynde strimler på et mandolinjern eller almindeligt rivejern.
Hak koriander groft, og vend alle ingredienser til nudelsalaten sammen.
Pres saften af limefrugterne. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingefrikadellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk