Vietnamesiske crepes med tigerrejer

24. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Disse gule pandekager får deres farve fra gurkemeje, og i Vietnam går de under navnet ”Bahn xeo”. De spises som streetfood og er tit fulde af blandt andet friske grøntsager.

Bemærk
Køletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk begge slags mel, gurkemeje, salt og peber sammen i en skål.
Tilsæt kokosmælk og vand, og pisk dejen sammen med et piskeris. Pisk ægget i dejen, og lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Steg tynde pandekager i olie på en pand, til de er gyldne på begge sider.
Lynsteg tigerrejerne i olie på en pande i 1 minut på hver side.
Hæld edamamebønnerne i en skål, og hæld kogende vand over dem. Hæld vandet fra efter 2 minutter.
Skyl agurken, og skær den i lange strimler.
Skræl mangoen, og skær den i skiver.
Skyl og hak forårsløg fint.
Skyl bønnespirer og krydderurter.
Bland de to chilisaucer sammen i en skål.
Servér pandekagerne med grøntsager, krydderurter, rejer og chilisauce.

Tip!

Rismelet i pandekagedejen giver en mere sprød pandekage og har en lidt anden smag end almindeligt hvedemel. Du kan købe det i et velsorteret supermarked, men hvis du ikke kan finde det, smager pandekagerne også godt med hvedemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar