Vietnamesiske crepes med tigerrejer

24. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Disse gule pandekager får deres farve fra gurkemeje, og i Vietnam går de under navnet ”banh xeo”. De spises som streetfood og er tit fulde af blandt andet friske grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk begge slags mel, gurkemeje, salt og peber sammen i en skål.
Tilsæt kokosmælk og vand, og pisk dejen sammen med et piskeris. Pisk ægget i dejen, og lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Steg tynde pandekager i olie på en pand, til de er gyldne på begge sider.
Lynsteg tigerrejerne i olie på en pande i 1 minut på hver side.
Hæld edamamebønnerne i en skål, og hæld kogende vand over dem. Hæld vandet fra efter 2 minutter.
Skyl agurken, og skær den i lange strimler. Skræl mangoen, og skær den i skiver. Skyl og hak forårsløg fint. Skyl bønnespirer og krydderurter.
Bland de to chilisaucer sammen i en skål. Servér pandekagerne med grøntsager, krydderurter, rejer og chilisauce.

Tip!

Rismelet i pandekagedejen giver en mere sprød pandekage og har en lidt anden smag end almindeligt hvedemel. Du kan købe det i et velsorteret supermarked, men hvis du ikke kan finde det, smager pandekagerne også godt med hvedemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar