Vietnamesisk pho-suppe med kylling
8. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det er meget nemt at lave en vietnamesisk pho-suppe fra bunden. Oftest laves den med oksekød, men denne version med kylling er både hurtigere og mindst lige så lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250°. Skræl og halvér ingefærstykket. Pil løget, og halvér det. Læg løg og ingefær på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i 15 minutter.
Rist stjerneanis, peberkorn, korianderfrø og kanelstang let i en stor gryde uden fedtstof i et par minutter. Hæld bouillon på, og læg kyllingebrystfilet i gryden – sørg for, at kyllingen er dækket af bouillon. Tilsæt bagt løg og ingefær.
Rens chilien, og skær den i skiver. Læg den i gryden, og bring gryden i kog. Tilsæt fiskesauce, og lad retten simre i ½ time under låg.
Tag kyllingekødet op af gryden, og trevl det med to gafler. Sigt suppen, og kassér de hele krydderier m.v.
Kog risnudler efter anvisningen på pakken.
Skyl aspargesbroccoli, og skær dem i mundrette stykker. Lad dem koge sammen med nudlerne i et par minutter. Hæld vandet fra i en sigte.
Skyl bønnespirer. Rens chilien, og skær den i skiver. Fyld 4 store portionsskåle med nudler, aspargesbroccoli, bønnespirer og trevlet kylling, og hæld den varme suppe over. Pynt suppen med chili og plukket koriander, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk