Vietnamesisk nudelsuppe med oksekød
24. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
De asiatiske lande er eksperter i nudelsuppe, og Vietnam er ingen undtagelse. Deres nudelsuppe kaldes ”pho”, og her serveres den med risnudler og tynde skiver oksekød i krydret bouillon.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og halvér skalotteløget. Steg det hårdt i olie i en gryde, så det tager farve.
Hæld vand og kalvefond i gryden. Tilsæt stjerneanis, kanel, fiskesauce og sukker.
Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver. Tilsæt ingefæren i gryden.
Lad bouillonen til suppen simre under låg i mindst 30 minutter.
Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.
Steg bøfferne i olie ved høj varme i 1 minut på hver side på en pande. Krydr bøfferne med salt og peber, og skær dem i meget tynde skiver.
Skyl og snit forårsløg, mynte og chili fint. Skyl bønnespirerne.
Læg nudler og kød i dybe skåle, og hæld bouillon over. Pynt suppen med forårsløg, mynte, chili, bønnespirer og koriander.
Skyl limefrugten, og skær den i tynde skiver. Servér suppen med limefrugterne, eller pres limesaft over suppen.
Tip!
Du bestemmer selv, hvor meget smag din bouillon skal have. Du kan sagtens bruge mere ingefær, fiskesauce, kanel og stjerneanis, hvis du vil have en mere krydret suppe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk