Vietnamesisk kyllingesalat med peanutdrys
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Koriander, chili og fiskesauce giver retten en autentisk vietnamesisk smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kyllingefileterne møre i vand i en gryde. Skær dem i aflange strimler.
Rens bladsellerien, og skær den i skiver.
Skræl gulerødderne, og skær dem i helt tynde skiver på skrå (gerne på et mandolinjern). Rens spidskål, og snit den fint. Pil og hak løg fint. Pluk og hak mynte og koriander. Vend grøntsagerne sammen med kyllingestrimler, mynte og koriander i en skål.
Rens chilien, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, til rørsukkeret er opløst. Hæld dressingen over kyllingesalaten.
Rist peanuts let i jordnøddeolie i en wok, til de er gyldne. Krydr med hvidløgssalt og brun farin. Hæld peanutdrysset over salaten lige før servering. Servér salaten med chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk