Vietnam style-burger med koriander og chilimayo
20. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Smagfuld burger inspireret af den vietnamesiske banh mi-sandwich, der er proppet med mynte, koriander og et skud chili.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld eddike og sukker i en kasserolle, og kog op, til sukkeret er smeltet.
Skræl gulerødderne, og skær dem i smalle stave. Skyl agurken, og skær den i smalle stave. Læg gulerods- og agurkestave i den lune lage, og lad dem trække indtil servering.
Skyl forårsløgene, snit dem fint, og vend dem med de syltede grøntsager lige inden servering.
Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Skyl squashen, og riv den groft. Skyl chilien, og hak den fint.
Rør forårsløg og squash sammen med kødet i en skål. Tilsæt chili (efter smag),fiskesauce, sukker, æg og rasp, og bland godt.
Form kødet til 4 bøffer. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr dem med salt.
Rør srirachasauce sammen med mayonnaise i en skål, og smag til med limesaft.
Skyl og pluk salaten. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Pluk urterne groft.
Lun bollerne i ovnen eller på brødristeren, og smør dem med chilimayo. Fyld dem med salat, bøf, afdryppet syltet grønt, krydderurter, chili og forårsløg, Servér straks med limebåde og evt. sød chilisauce og hoisinsauce.
Tip!
Bøffen kan også laves af hakket kylling eller oksekød, hvis det er mere dig!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk