Vichyssoise

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En vichyssoise er en cremet kartoffel/porresuppe, der traditionelt serveres kold. Lav en stor portion, og servér kold suppe som forret dagen efter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde strimler. Pil og hak hvidløg.
Steg hvidløg og porrer i smør i en gryde, indtil de falder lidt sammen. Tilsæt kartofler, plukket timian og bouillon, og kog i ½ time, til kartoflerne er mere end møre.
Tag suppen af varmen, og blend den helt glat med en stavblender.
Tilsæt fløden, og smag til med muskatnød, salt og peber. Varm suppen op igen, og lad den simre i 5 minutter.
Servér suppen varm eller kold med finthakket purløg og lidt friskkværnet peber på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar