Vichyssoise
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En vichyssoise er en cremet kartoffel/porresuppe, der traditionelt serveres kold. Lav en stor portion, og servér kold suppe som forret dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde strimler. Pil og hak hvidløg.
Steg hvidløg og porrer i smør i en gryde, indtil de falder lidt sammen. Tilsæt kartofler, plukket timian og bouillon, og kog i ½ time, til kartoflerne er mere end møre.
Tag suppen af varmen, og blend den helt glat med en stavblender.
Tilsæt fløden, og smag til med muskatnød, salt og peber. Varm suppen op igen, og lad den simre i 5 minutter.
Servér suppen varm eller kold med finthakket purløg og lidt friskkværnet peber på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk