Verdens bedste cheeseburger
Cheeseburgeren er et must på fastfood-menukortet. Giv den et skud chilimayo og avocadocreme, og dine smagsløg vil takke dig.
(3)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Det er vist ret nemt at påstå, at cheeseburger er en af de mest populære retter i verden. Det er en perfekt blanding af smagfulde ingredienser, som er nemme at spise og kan varieres på et utal af måder.
Cheeseburger er på én gang en velkendt oplevelse og noget nyt hver gang man besøger et nyt fast-food-spot. Dertil kommer, at de er nemme at tilberede derhjemme, og også her kan de varieres så de passer til humør og/eller alder.
Cheeseburgers er en klassiker inden for fastfood, men dens simple væsen har også gjort den populær på gourmetrestauranter. I USA, hvor cheeseburger oprindeligt kommer fra, er de særligt populære og kan findes i de fleste byer i landet.
Forskellige måder at variere din cheeseburger
Cheddarcheeseburger:
Lav cheeseburger med almindelig cheddarost. Det giver en kraftigere smag. Skær cheddarosten i tynde skiver og læg den på toppen af kødet. Det giver ekstra smag og bid til burgeren.
Blue cheese-cheeseburger:
Lav en cheeseburger med blå ost. Det giver en væsentligt kraftigere smag og en unik tekstur. Blå ost skæres i små stykker, og blandes fx i burgeres fars eller lægges oven på burgerbøffen. Denne type cheeseburger passer godt sammen med en kraftig dressing og grøntsager som rødløg eller spinat.
Bacon-cheeseburger:
Tilføj bacon til din cheeseburger! Det giver en federe smag og mere crispy tekstur. Tilbred bacon på panden og læg det på toppen af kødet – ja, eller skær det i små stykker og kom det i farsen. Også denne type cheeseburger er lækker med en mere kraftig dressing, rødløg og/eller spinat.
Svampeburger:
En cheeseburger med svampe, eller en Mushroom-Swiss Burger, som det også hedder, kan det hele. Skær svampe i mundrette stykker og steg dem i smør, før du lægger dem i din cheeseburger. Denne type cheeseburger er ofte serveret med en mild ost. Der er flere schweiziske oste, der passer rigtigt godt til svampeburgeren - heraf også navnet Mushroom-Swiss. Det kan være Gruyère, Emmental Grottelagret, eller Appenzeller Extra.
Cheeseburger med avocado:
En avocado cheeseburger er lavet med avocado, der giver en friskere fed smag og cremet tekstur. Skær avocado i skiver og læg dem på kødet. Denne type cheeseburger passer godt sammen med en mild dressing, rødløg og spinat.
Cheeseburgerens historie
Helt tilbage i 1800-tallet i USA kendes eksempler på cheeseburger-lignende retter. Det var kød imellem to stykker brød, der blev serveret sådan fordi det var hurtigt og praktiskt. I 1885 blev en kødret kaldet "hamburger" først serveret på en restaurant i New York City.
Omkring 1920'erne blev osten så tilføjet til burgeren, og den første "cheeseburger" så dagens lys. Skaberen er ukendt, men nogle mener, at det var en mand ved navn Lionel Sternberger der skabte den første cheeseburger i Pasadena, Californien i 1926.
Efter Anden Verdenskrig, blev cheeseburgers hurtigt en populær ret i USA, og i 1954, åbnede Ray Kroc McDonald's, og herfra eksploderede cheeseburgerens popularitet sammen med fastfoodkædens.
I de seneste år er der kommet flere og flere gourmetrestauranter, der serverer luksuriøse versioner af cheeseburger, med specialfremstillet ost, brød, hjemmelavet dressing og eksotisk eller anderledes kød.
Den bedste cheeseburger i København
Vi på redaktionen er svært glade for en god cheeseburger. Her er nogle af vores favoritter i København:
- Warpigs
- Gasoline Grill
- Burger King
- McDonald's
- Dandelion Burger
- Jagger
- Grillen
- Tommi’s Burger Joint
- POPL Burger
- Fatty’s
Se også: Flere gode opskrifter på burger!