Vegetarret med kikærter
18. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Den her lækre vegetaropskrift er fyldt med gode grøntsager og kikærter, og selvom gryderetten ikke indeholder kød, er den stadig fuld af smag og mætter godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl alle grøntsagerne. Skær aubergine, snackpeberfrugt, squash og tomater i tern. Læg grøntsagerne i hver sin skål, så tager det ingen tid, når retten skal laves.
Opvarm en gryde med halvdelen af olien, og steg løg, hvidløg, spidskommen og paprika nogle minutter ved middel varme, til løgene er klare og bløde.
Tilsæt aubergine, og hæld resten af olien i gryden. Rist aubergineternene, til de er gyldne.
Kom squash og snackpeberfrugt i gryden, vend det hele rundt, og lad det småstege et par minutter, til grøntsagerne er bløde.
Hæld rødvin i gryden, tilsæt tomater, og lad retten simre videre ved svag varme under låg i 10 minutter.
Tilsæt kikærter og skyllet spinat, og vend godt rundt i gryden. Lad det småkoge i 3-4 minutter, og smag til med salt og peber.
Servér retten i dybe portionsskåle, og dryp med olivenolie. Pynt med frisk basilikum, og servér med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk