Vegetarlasagne med røde linser og cheddarost
20. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En hjemmelavet lasagne tager kegler hos de fleste, og selv om denne version er uden kød, er den stadig et kæmpe hit hos både børn og voksne.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv gulerødderne.
Steg løg og hvidløg klare i olie i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt paprika, herbes de Provence og tomatpuré, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt linser, bouillon, hakkede tomater, fløde, revne gulerødder og frisk timian, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, læg låg på gryden, og lad saucen simre i ca. 20 minutter, til linserne er møre. Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel et tyndt lag tomatsauce med linser i bunden af et ovnfad. Læg 3 lasagneplader oven på, og fortsæt med tomatsauce, skefulde af hytteost og 3 lasagneplader ved hvert lag. Slut af med hytteost.
Bag lasagnen i ovnen i 20 minutter. Tag fadet ud, og drys med revet cheddar. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og gylden, og lasagnepladerne er møre.
Lad lasagnen hvile i 5-10 minutter før servering. Pynt med frisk timian, og servér evt. med en blandet grøn salat.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk