Vegetarlasagne med ricotta og spinat

1. november 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

En lasagne uden kød, men med masser af ost. Retten her har masser af smag og en dejlig cremet sauce, som alle helt sikkert vil elske.

Ingredienser

Sådan gør du

Klar hakket løg i lidt olie. Tilsæt tomaterne. Skyl dåsen fra tomaterne med ca. ¼ dl vand og hæld det i gryden.
Tilsæt timian, salt og peber og lad det simre i mindst 15 min. Smag til med salt, peber, sukker og eddike.
Skyl spinaten og slyng den tør. Steg spinaten i olie på en pande, til spinaten netop falder sammen. Tag panden af varmen og lad det afkøle en smule.
Rør ricotta, æg og pinjekerner i spinaten og smag til med salt, peber og muskatnød.
Kom lidt tomatsovs i bunden af et lille ovnfast fad eller to portionsforme. Læg et lag lasagneplader ovenpå og endnu et tyndt lag tomatsovs og herefter ⅓ af ricottablandingen.
Læg et nyt lag lasagneplader, resten af ricottablandingen, lasagneplader og til sidst resten af tomatsovsen. Dæk fadet til med husholdningsfilm og lad lasagnen trække ½ time ved stuetemperatur.
Varm imens ovnen op til 200°. Drys osten på lasagnen og bag retten midt i ovnen i ca. 40 minutter for fuldkorns-lasagneplader, 30 minutter for almindelige lasagneplader.

Tip!

Bruger du friske lasagneplader, kan du springe trækketiden over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar