Vegetarlasagne med quinoa
11. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Quinoa, chiafrø og masser af grøntsager giver god fylde, så ingen vil savne kødet i denne lækre lasagne. Opskriften er tilmed med masser af ost, der giver en skøn smag!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre.
Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø.
Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med rødvinseddike.
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Tænd ovnen på 200°.
Læg et lag grøntsagssauce i bunden af et stort, smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag ricottacreme.
Fortsæt med at lægge grøntsagssauce, lasagneplader og ricottacreme i lag, til alt er brugt.
Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lagsagnepladerne er helt møre.
Pynt lasagnen med basilikum, og servér med skyllet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Quinoa kan bruges til mange ting! Se selv i vores tema med quinoa-opskrifter.