Vegetarlasagne med grillede grøntsager

29. september 2022 af .

Foto: Rikke Westesen

Der er masser af smag i den grønne lasagne, så der er stor sandsynlighed for, at ingen brokker sig – ikke engang kødspiserne.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl aubergine og squash, skær begge dele i skiver, og gnid dem med lidt olie. Grill både aubergine og squash i lidt olie på en (grill)pande, og krydr med salt lidt. Læg dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og skær dem i mindre stykker. Steg bladselleri, hvidløg og løg i lidt olie på en anden pande i et par minutter.
Rens champignoner, og skær dem i grove stykker. Lad dem stege med på panden, til de er gyldne.
Skyl og pluk timian, og vend den på panden sammen med hakkede tomater. Lad pandens indhold simre i 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Smelt smørret i en lille gryde, og pisk mel i, til det samler sig. Pisk herefter mælk lidt ad gangen, til saucen er tyk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Tænd ovnen på 185°. Hæld lidt bechamelsauce i bunden af et ovnfad. Læg lasagneplader ovenpå, læg herefter skiver af aubergine og squash på lasagnepladerne, fordel resten af grøntsagsfyldet ovenpå og slut af med bechamelsauce. Gentag dette, til alt er brugt.
Del mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på lasagnen. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Skyl og hak timian, og drys det over lasagnen inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar