Vegetarlasagne med aubergine og ricotta
17. november 2020
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Selvom lasagnen her er uden kød, så er den fuld af smag og mætter dejligt! Vegatarudgaven af den italienske klassiker er nemlig fyldt med skiver af aubergine, tomatsauce og ricottacreme.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs med en tykkelse på ca. 1 cm. Pensl dem med olivenolie på begge sider, og krydr med salt og peber.
Læg aubergineskiverne på en bagerist, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er godt møre. Tag dem ud, og skru ovnen ned på 180°.
Hæld tomater fra dåse ned i en gryde, og lad dem koge uden låg i ca. 30 minutter sammen med balsamico, salt og peber, til saucen er tyknet.
Smag til med sukker, og vend grofthakket basilikum i.
Rør ricotta og æg sammen med halvdelen af parmesanen, og krydr med oregano, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olie, og fordel ¼ af tomatsaucen på bunden. Top med aubergineskiver og ricottacreme.
Gentag med resten af tomatsaucen, aubergine og ricottacreme. Slut af med et lag tomatsauce, og drys resten af parmesanen på toppen. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk