Vegetarlasagne
10. maj 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Sæt en grøn lasagne på bordet fyldt med svampe, aubergine, peberfrugt og kærlighed. Vegetarlasagne er den nemmeste måde at få 'vegetarisk' og 'mumset' på hverdagsmenuen samtidigt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Rens svampene, og skær dem i grove tern. Skyl aubergine og peberfrugter, og skær begge dele i små tern. Skyl squashen, og riv den groft.
Steg løg, champignon og aubergine gyldne i olie i en gryde i 5-6 minutter. Tilsæt peberfrugt, squash, mosede tomater og 1 dl vand, og lad det koge i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Rør mascarpone sammen med 1½ dl vand, salt og peber i en skål.
Fordel lidt grøntsagssauce og et lag lasagneplader i et smurt ovnfad, og fortsæt med skiftevis sauce og pastaplader, til der ikke er mere sauce. Slut af med et lag mascarponecreme, og drys med revet ost.
Bag lasagnen i ovnen i 25 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Servér lasagnen med lidt frisk oregano på toppen og evt. en skål salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk