Vegetariske samosaer

13. december 2021 af .

Foto: Peter Kam

De lækre samosaer bliver perfekt sprøde, når de bages i ovnen. Fyldet krydres med varme krydderier, der giver samosaerne det helt rette indiske tvist. Servér dem med en blandet salat som et let hovedmåltid, eller brug dem som snack eller forret.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, ca. 1 x 1 cm. Kog dem møre i en gryde. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af.
Tænd ovnen på 200°. Hæld varmt vand over ærterne, så de tør op.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl koriander, og hak det fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i 1 spsk. olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt frisk koriander, krydderier, kartofler og ærter, og steg blandingen i 2 minutter.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Smag blandingen til med citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber.
Skær fillodejen i aflange stykker, ca. 10 x 30 cm. Læg ca. 2 spsk. fyld i hjørnet på hvert stykke, og fold dejen sammen i trekanter, til dejen er brugt op. Gentag, indtil alle samosaer er foldet.
Pensl samosaerne med olie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Servér evt. med sur-sød-dressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar