Vegetariske samosaer
13. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
De lækre samosaer bliver perfekt sprøde, når de bages i ovnen. Fyldet krydres med varme krydderier, der giver samosaerne det helt rette indiske tvist. Servér dem med en blandet salat som et let hovedmåltid, eller brug dem som snack eller forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, ca. 1 x 1 cm. Kog dem møre i en gryde. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af.
Tænd ovnen på 200°. Hæld varmt vand over ærterne, så de tør op.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl koriander, og hak det fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i 1 spsk. olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt frisk koriander, krydderier, kartofler og ærter, og steg blandingen i 2 minutter.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Smag blandingen til med citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber.
Skær fillodejen i aflange stykker, ca. 10 x 30 cm. Læg ca. 2 spsk. fyld i hjørnet på hvert stykke, og fold dejen sammen i trekanter, til dejen er brugt op. Gentag, indtil alle samosaer er foldet.
Pensl samosaerne med olie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Servér evt. med sur-sød-dressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk