Vegetariske frikadeller med havreris og grøntsager
(0)
Vi er mange, der gerne tager en eller flere kødfrie dage i løbet af ugen, men hvor kan det dog være svært at finde inspiration til retter, der virkelig smager af noget, og som giver os den der varme, gode følelse, når vi sætter os sammen ved middagsbordet. For vi vil gerne tage hensyn til klimaet og vælge gode råvarer, men det skal altså også smage godt, og ungerne må også gerne være med på ideen!
Frikadellerne her er lavet på havreris og en masse lækre grøntsager. Havrerisen er et nyt alternativ til de hvide ris, og kan anvendes på helt samme måde. Her har vi brugt dem i vegetariske frikadeller krydret med friske krydderurter og grøntsager, og resultatet er et sikkert hit på middagsbordet.
Se her, hvor let det er at lave frikadeller med havreris:
Der er masser af guf i frikadellerne her, og det skyldes, at havreris indeholder 67 procent mere protein og 7,5 gange så mange kostfibre som hvide ris. Så de både mætter og smager godt. Her har vi serveret frikadellerne med en enkel grøn salat og et godt stykke surdejsbrød, men man kunne også vælge at bruge dem i f.eks. wraps med grøntsager og dressing.
Havreris kan også bruges til alt fra fried rice og sushi til boller i karry og som klassisk tilbehør til kød. Smagen er mild og fyldig, og der er et passende bid, der kan tilpasses i kogetiden, som er på 13 minutter. Her er det altså ret nemt at skifte de almindelige hvide ris ud med et mere klimavenligt alternativ.
Om Fazer Havreris
Havreris er lavet af 100% nordisk kvalitetshavre, som er kendt for at være verdens bedste. Smagen er mild og rund, og havreris kan spises både kolde og varme og bruges til alt det, du normalt bruger almindelige ris til. Et højt indhold af protein, fiber og sunde fedtsyrer gør havreris til et sundt valg til måltidet, og så kan de nydes med god grøn samvittighed, for klimapåvirkningen er kun en sjettedel sammenlignet med almindelige hvide ris importeret fra f.eks. Thailand. Se meget mere om Fazer Havreris her.