Vegetariske frikadeller
11. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Masser af ost, oliventapenade og valnødder. Du behøver bestemt ikke være nervøs for, at disse vegetariske frikadeller mangler smag. Ingredienslisten er fuld af lækre smagsgivere. Der er desuden sorte bønner i, så du skulle også gerne blive godt mæt, når du spiser dem.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld bønnerne i en sigte, og lad væsken dryppe af.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
Blend bønner, løg, hvidløg, solsikkekerner, valnødder, oliventapenade, cheddar, parmesan og rasp til en fin masse i en blender.
Tilsæt æg, salt og peber, og rør dejen sammen med en ske. Lad dejen stå i 15 minutter. Form deller af dejen.
Tænd ovnen på 200°. Bag frikadellerne i ovnen i 15 minutter. Tag dem ud, og steg dem i olie i en pande, så de bliver gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk