Vegetarisk tikka masala med blomkål
23. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Her laves den krydrede indiske ret med blomkål og gulerødder i stedet for kylling, sådan som traditionen ellers foreskriver. Den er både nem, spækket med smag og klar på under en time.
Ingredienser
Sådan gør du
Sautér finthakket løg i olie et par minutter i en gryde. Rør fintrevet hvidløg og ingefær i gryden sammen med garam masala, spidskommen, koriander og groftrevne gulerødder. Steg, til løg og gulerødder er bløde.
Skyl linserne i koldt vand. Hæld linser, flåede tomater, kokosmælk, grøntsagsbouillon og vand i gryden, og lad retten simre under låg i 15 minutter. Tilsæt mere vand, hvis den er ved at koge tør.
Rør blomkålsbuketter i, og kog videre i 10-15 minutter, til konsistensen er cremet og sammenhængende. Smag til med salt og peber.
Kog ris efter pakkens anvisning, og servér retten med et drys koriander.
Tip!
Der skal ikke bruges en hel dåse kokosmælk til opskriften her. Resten af dåsens indhold kan du hælde i en egnet beholder og gemme i fryseren til en anden god gang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk