Vegetarisk tikka masala med aubergine
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Erstat det sædvanlige kyllingekød med aubergine, så den indiske klassiker tikka masala får en vegetarisk drejning, som de fleste helst sikkert vil elske!
Bemærk
Vær opmærksom på, at auberginer og kikærter helst skal trække i marinaden natten over, så smagen bliver mere intens.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål.
Skyl og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Afdryp kikærter, og vend dem i marinaden.
Lad det hele marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 225°. Fordel aubergine, kikærter og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg det i ovnen i ca. 20 minutter, til aubergineskiverne er møre og gyldne.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
Hak mandler helt fint, og tilsæt. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden indholdet fra bagepladen vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløden i.
Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft. Skyl persillen, og hak den fint. Pynt retten med persille og hakkede mandler. Servér med ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på chicken tikka masala
Powered by Froala Editor