Vegetarisk svampesteg
13. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne lækre svampesteg med spinat og ost kan sagtens erstatte kødet til en festlig anledning. Den er også perfekt som det vegetariske indslag på julebordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl spinaten grundigt. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør.
Kom spinaten på panden, og steg den med, til den er faldet sammen. Tilsæt lidt finthakket rosmarin. Tag spinaten af panden.
Rens portobellovampene, og skær dem i skiver på 1 cm. Steg dem på panden i lidt olie, og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 185° varmluft.
Rul butterdejen ud på køkkenbordet. Fordel spinaten i en stribe på midten af dejen, smuldr ost over og fordel svampene ovenpå. Skær ridser i siderne af butterdejen, og flet dem sammen indover midten.
Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag "stegen" i ovnen i 25 minutter. Servér den med en god salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk