Vegetarisk svampebourguignon

28. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Bøf bourgouignon er en fransk bistroklassiker, og her er den så endelig i en vegetarisk version, hvor kødet er skiftet ud med de lækreste svampe.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykkker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Rens svampene, og skær de største af dem i lidt mindre stykker.
Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg.
Brun svampene i olie i en gryde, og svits gulerødder, løg og hvidløg med i et par minutter.
Rør tomatpuré i gryden, og bland det godt sammen. Tilsæt rødvin, og kog ind til den halve mængde.
Hæld bouillon i gryden, og rør timian i. Lad det simre 8-10 minutter, og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne, og pres dem gennem en grovmasket sigte eller et kartoffelsnejern, og servér kartoffelpuréen til svampebourguignonen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar