Vegetarisk svampebourguignon
28. december 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Bøf bourgouignon er en fransk bistroklassiker, og her er den så endelig i en vegetarisk version, hvor kødet er skiftet ud med de lækreste svampe.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykkker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Rens svampene, og skær de største af dem i lidt mindre stykker.
Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg.
Brun svampene i olie i en gryde, og svits gulerødder, løg og hvidløg med i et par minutter.
Rør tomatpuré i gryden, og bland det godt sammen. Tilsæt rødvin, og kog ind til den halve mængde.
Hæld bouillon i gryden, og rør timian i. Lad det simre 8-10 minutter, og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne, og pres dem gennem en grovmasket sigte eller et kartoffelsnejern, og servér kartoffelpuréen til svampebourguignonen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk