Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos
7. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Skift det traditionelle oksekød ud med svampe og få en smagfuld vegetarisk gryderet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør i en tykbundet gryde, til de bliver flot gyldne.
Pil løg, skær dem i tynde både, og lad dem stege med i gryden, til de bliver klare.
Tilsæt paprika, mel, salt og peber, og vend godt rundt. Hæld tomatpuré, fløde, boullion og laurbærblade i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og fløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille. Servér stroganoff med kartoffelmos, og pynt med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Original bøf stroganoff
Powered by Froala Editor