Vegetarisk julesauce
20. december 2021
af
Sabrina Hørup Jensen.
Foto: Sabrina Hørup Jensen
Lav en fremragende julesauce helt uden fedt fra stegen – til gengæld er den fyldt med svampe, grøntsager og fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i skiver. Skyl og hak selleri. Rens svampene, og skær dem i små stykker. Skyl og pluk timian.
Steg løg og hvidløg i lidt smør i en gryde i et par minutter. Tilsæt svampe, timian, selleri og gulerødder, og lad det stege i ca. 1 minut.
Hæld rødvin i gryden, og lad det stege ind til den halve mængde.
Tilsæt resten af ingredienserne (på nær majsstivelse og madkulør),og skru ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 30 minutter under låg, til den er tyknet let.
Hæld saucen gennem en sigte, så grøntsager frasorteres, og hæld saucen tilbage i gryden.
Hvis saucen er for tynd, så rør evt. lidt majsstivelse sammen med koldt vand i en skål, og rør det i saucen, til den har den ønskede tykkelse.
Lad saucen simre yderligere et par minutter, smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt madkulør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk