Vegetarisk burger med aubergine og chilimayonnaise
27. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Erstatter du den klassiske bøf med en god vegetarbøf, bliver burgeren om muligt endnu bedre. I denne version giver aubergine, løg og chilimayonnaise også ekstra smag.
Bemærk
Hviletid: 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld bønnerne i en sigte, og lad væsken dryppe af. Pil løg og hvidløg, og hak det groft.
Blend bønner, løg, hvidløg, solsikkekerner, oliventapenade, cheddar, rasp, æg, salt og peber til en fin masse i en blender.
Lad dejen stå i 15 minutter. Form bøffer af dejen.
Steg bøfferne på en pande med olie i ca. 7 minutter på hver side.
Skyl aubergine, og skær den i 1 cm tykke skiver. Steg aubergine i olie på en pande, indtil den begynder at blive blød. Krydr auberginen med salt og peber.
Rør mayonnaise og sambal oelek sammen med en ske i en skål.
Skyl salaten, og pluk den ud i blade. Skyl tomaten, og skær den i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Lun bollerne, og skær dem over. Smør bollen med chilimayonnaise, og fordel salat, bøf, cheddar, aubergine, tomat og agurk i burgeren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk