Vegetarisk bourguignon med kartoffelmos

27. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Med ekstra grøntsager kan de fleste simreretter trylles om til lækre vegetarretter. I en klassisk bourguignon spiller kødet hovedrollen, men her får retten i stedet smag af forskellige slags svampe.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skyl timian, og hak det fint. Rens svampene, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm store stykker.
Steg løg, hvidløg og timian i olie i 2 minutter i en gryde.
Tilsæt svampe og gulerødder, og steg det i 5 minutter.
Tilsæt tomatpuré, laurbærblade, rødvin, grøntsagsbouillon, sojasauce og sennep. Lad indholdet simre under låg i 30 minutter.
Bland majsstivelse med vand efter anvisning på pakken. Rør majsstivelse ned i gryden, og lad det simre i 2 minutter. Tilsæt perleløg, og smag gryden til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i vand i en gryde. Mos kartoflerne, og bland dem sammen med smør og mælk. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Skyl timian, og hak det fint. Servér bourguignonen med kartoffelmos og frisk timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar