Vegetarisk bourguignon med kartoffelmos
27. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Med ekstra grøntsager kan de fleste simreretter trylles om til lækre vegetarretter. I en klassisk bourguignon spiller kødet hovedrollen, men her får retten i stedet smag af forskellige slags svampe.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl timian, og hak det fint. Rens svampene, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm store stykker.
Steg løg, hvidløg og timian i olie i 2 minutter i en gryde.
Tilsæt svampe og gulerødder, og steg det i 5 minutter.
Tilsæt tomatpuré, laurbærblade, rødvin, grøntsagsbouillon, sojasauce og sennep. Lad indholdet simre under låg i 30 minutter.
Bland majsstivelse med vand efter anvisning på pakken. Rør majsstivelse ned i gryden, og lad det simre i 2 minutter. Tilsæt perleløg, og smag gryden til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i vand i en gryde. Mos kartoflerne, og bland dem sammen med smør og mælk. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Skyl timian, og hak det fint. Servér bourguignonen med kartoffelmos og frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk boeuf bourguignon med kartoffelmos
Powered by Froala Editor