Vegetarfrikadeller med spinat og ærter
8. september 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Frikadellen laves som regel med svinekød, men hvorfor ikke prøve en variant med chiafrø og en masse grønt i form af spinat, ærter og krydderurter? Ud over at frikadellerne får den smukkeste farve, går chiafrøenes runde nøddeagtige smag rigtig godt til den syrlige tzatziki.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Skær agurkerne i tynde skiver, drys dem med salt, og læg dem til afdrypning i en sigte i 10 minutter.
Skyl saltet af agurkeskiverne, dup dem tørre, og rør dem sammen med yoghurt samt masser af hakket dild og mynte. Smag til med salt og peber.
Damp spinaten, og pres væden fra. Findel spinaten i en foodprocessor sammen med ærter, mynte, dild, ricotta, æg og havregryn til en homogen masse
Tilsæt chiafrø, og lad det hele trække i 10 minutter.
Krydr massen med salt og peber, og sæt den med skeer på en varm pande penslet med lidt olie. Steg frikadellerne i ca. 3 minutter på hver side ved middel varme.
Servér de lune frikadeller med tzatzikien og brød. Supplér evt. med grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk