Vegetarfrikadeller med quinoa og søde kartofler
17. maj 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når quinoa steges, bliver de små frø lækre og knasende. Dellerne her får derfor en dejlig sprød overflade, som omkranser det søde og bløde fyld af søde kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° varmluft. Halvér kartoflerne på langs, og læg dem på en bageplade med skindsiden opad.
Dryp lidt olie over kartoflerne, og bag dem møre i ovnen i 25-30 minutter.
Kog quinoa efter pakkens anvisning.
Kassér skindet fra de bagte kartofler, og skær resten i mindre stykker. Mos kartoffelkødet med en gaffel.
Bland quinoa, æg, revet løg og hvidløg, koriander, havregryn, salt og peber i, og rør det hele sammen til en fars.
Sæt farsen i klatter på en varm pande, og steg dellerne ved middel varme i en blanding af smør og olie, til alle siderne er sprøde og gyldne.
Optø langsomt spinaten. Bland den med finthakket løg og presset hvidløg. Rør skyr, mayonnaise, salt og sukker sammen. Vend dressingen med spinatblandingen, og smag til med salt, sukker, revet citronskal og citronsaft.
Tip!
Spis dem f.eks. med spinatdip som her, eller brug dem i en salat, som tilbehør i en kødret eller som fyld i pitabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk