Vegetarburger med persille og hvidløg
21. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
En saftig falafel er et godt alternativ til den sædvanlige bøf. Her får du en sund burger, der mætter godt. Og det kræver ikke engang den store indsats i køkkenet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg og løg. Skyl persille. Afdryp kikærterne, og blend dem med hvidløg, løg, persille, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor.
Form ”bøfferne” ved at presse dejen sammen i hånden.
Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt.
Lun bollerne, flæk dem, og smør dem med mayonnaise.
Skyl og tør salaten. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Læg de lune boller sammen med salat, løg og falafler, og servér straks med ketchup til.
Tip!
Husk at sætte tørrede kikærter i blød i en stor skål koldt vand dagen før.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk