Vegetarburger med persille og hvidløg

En saftig falafel er et godt alternativ til den sædvanlige bøf. Her får du en sund burger, der mætter godt. Og det kræver ikke engang den store indsats i køkkenet.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg og løg. Skyl persille. Afdryp kikærterne, og blend dem med hvidløg, løg, persille, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor.
Form ”bøfferne” ved at presse dejen sammen i hånden.
Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt.
Lun bollerne, flæk dem, og smør dem med mayonnaise.
Skyl og tør salaten. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Læg de lune boller sammen med salat, løg og falafler, og servér straks med ketchup til.

Tip!

Husk at sætte tørrede kikærter i blød i en stor skål koldt vand dagen før.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
21. juni 2018 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar