Vegetarburger med persille og hvidløg

21. juni 2018 af .

Foto: AOP

En saftig falafel er et godt alternativ til den sædvanlige bøf. Her får du en sund burger, der mætter godt. Og det kræver ikke engang den store indsats i køkkenet.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg og løg. Skyl persille. Afdryp kikærterne, og blend dem med hvidløg, løg, persille, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor.
Form ”bøfferne” ved at presse dejen sammen i hånden.
Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt.
Lun bollerne, flæk dem, og smør dem med mayonnaise.
Skyl og tør salaten. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Læg de lune boller sammen med salat, løg og falafler, og servér straks med ketchup til.

Tip!

Husk at sætte tørrede kikærter i blød i en stor skål koldt vand dagen før.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar