Vegetarburger med linse-kikærte-bøf

3. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Lav en lækker vegetarburger med en "grøn" bøf af linser, kikærter og gulerødder, og servér med sød-syrlige syltede gulerødder og et drys brøndkarse.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl linser og kikærter, og dryp dem godt af.
Skær gulerødderne i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 15 minutter.
Findel linser, kikærter og gulerødder i en multihakker eller foodprocessor.
Tilsæt mel, krydderi, æg, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars.
Lad farsen hvile i 10 minutter, og form den herefter til 4 store burgerbøffer.
Steg bøfferne på panden i lidt olie ved middel varme i ca. 4 minutter på hver side.
Riv gulerødderne i lange strimler (brug evt. en spiralizer),og vend dem i en lage af eddike og honning.
Lad strimlerne trække i lagen i mindst 20 minutter.
Smør de lunede boller med chilimayonnaise, fyld dem med salat, bøf, syltede gulerødder og brøndkarse, og servér.

Tip!

Du kan plukke vild brøndkarse i Danmark fra maj til august, typisk langs åer og vandløb. Vær dog obs på fladormene ikter og på, at der ikke græsser dyr, særligt får, i nærheden, da de kan videregive leverparasitter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar