Vegetarburger med linse-kikærte-bøf
3. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav en lækker vegetarburger med en "grøn" bøf af linser, kikærter og gulerødder, og servér med sød-syrlige syltede gulerødder og et drys brøndkarse.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl linser og kikærter, og dryp dem godt af.
Skær gulerødderne i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 15 minutter.
Findel linser, kikærter og gulerødder i en multihakker eller foodprocessor.
Tilsæt mel, krydderi, æg, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars.
Lad farsen hvile i 10 minutter, og form den herefter til 4 store burgerbøffer.
Steg bøfferne på panden i lidt olie ved middel varme i ca. 4 minutter på hver side.
Riv gulerødderne i lange strimler (brug evt. en spiralizer),og vend dem i en lage af eddike og honning.
Lad strimlerne trække i lagen i mindst 20 minutter.
Smør de lunede boller med chilimayonnaise, fyld dem med salat, bøf, syltede gulerødder og brøndkarse, og servér.
Tip!
Du kan plukke vild brøndkarse i Danmark fra maj til august, typisk langs åer og vandløb. Vær dog obs på fladormene ikter og på, at der ikke græsser dyr, særligt får, i nærheden, da de kan videregive leverparasitter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk