Vegetarburger med feta og avocadocreme

En lækker vegetarburger, hvor bøffen består af groftrevne rødbeder i stedet for kød. Det smager superskønt!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil rødløget, og riv det groft. Pres løg og rødbeder fri for overskydende væde. Skyl og hak persillen.
Rør rødbeder og løg med persille, havregryn, mel, æg, sennep, spidskommen, salt og peber, så du får en fast fars. Hvis farsen er for våd til at hænge sammen, presses blandingen fri for mere væde. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel.
Form farsen til flade bøffer, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side, til de er faste og gennemstegte. Vær forsigtig, når bøfferne skal vendes, da de nemt falder lidt fra hinanden.
Halvér avocadoerne, fjern sten, og skrab avocadokødet ud.
Mos avocadokødet med en gaffel, og rør det sammen med friskpresset citronsaft, skyr, salt og peber.
Læg de rugbrødsskiverne klar. Pil og snit rødløget fint. Skær drueagurkerne i skiver på skrå. Skyl og tør salaten, og del den i hele blade.
Smør rugbrødsskiverne med mayonnaise, top med salatblade, rødbedebøf, avocadocreme, drueagurker og rødløg. Smuldr til sidst feta henover, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar