Vegetarburger med edamame-bøf

25. oktober 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Denne grønne burger med vegetarisk bønnebøf mætter og smager lige så herligt som den klassiske variant. Lav en god, hjemmelavet chilimayo til!

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg.
Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, salt, æg og chiafrø sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Lad dejen stå i 15 minutter. Forvarm imens ovnen til 220°.
Form store bøffer af edamame-dejen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til bøfferne er sprøde og faste.
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager.
Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
Lun burgerbollerne. Halvér avocadoer, og skrab kødet ud med en ske. Skær det i skiver. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Skyl agurken, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl og tør salaten.
Skær burgerbollerne over, smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med edamame-bøffer, grøntsager og salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar