Vegetarburger med blomkålsbøf, syltede rødløg og chilimayo
28. maj 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En burger uden kød kan sagtens være både lækker, velsmagende og tilpas snasket. Den saftige blomkålsbøf er et supergodt alternativ til den klassiske hakkedreng og perfekt til kødfrie dage.
Bemærk
Trækketid, syltede rødløg: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken, og lad den dryppe af i en sigte.
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den ud i små buketter. Fordel buketterne i et ovnfad, dryp med olie, og drys med alle krydderierne. Steg blomkålsbuketterne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem let, og hak dem herefter med en stor kniv, til de har konsistens som grove brødkrummer.
Skyl og hak persille. Hæld blomkålen i en skål, og rør den sammen med quinoa, æg, rasp og persille til en sammenhængende fars. Tilsæt lidt mere rasp, hvis farsen er for våd. Farsen skal være så fast, at den nemt kan formes til bøffer. Krydr med salt og peber.
Form blomkålsfarsen til bøffer. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne på panden, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et sylteglas. Hæld eddike, sukker, flagesalt og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 2 minutter, til sukkeret er opløst. Hæld lagen over rødløgene i glasset. Læg låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag.
Slå ægget ud i et blenderglas. Tilsæt olie, sennep og eddike. Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden, og tænd for den. Blend kort, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen lidt op og ned. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk. Hæld mayonnaisen over i en skål, rør den sammen med chilisauce, og smag til med salt. Opbevar mayonnaisen på køl indtil servering.
Lun eller rist burgerbollerne, og flæk dem i halve. Skyl og tør hjertesalaterne, og pluk dem i blade. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i smalle både. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med hjertesalat, blomkålsbøf, syltede rødløg og avocado.
Tip!
Er der blomkålsbøffer i overskud, kan de spises kolde i madpakken dagen efter. De kan også sagtens fryses i op til 1 måned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk