Vegetarburger med ærte-spread og syltede løg
Burgeren kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel denne vegetariske udgave med en bøf af kartofler, bønner og løg. Top med syltede rødløg og en ærte-spread, og du har en lækker burger fuld af smag og den helt rette balance mellem sprødt og blødt.

31-60 min.
(0)
25. august 2020 af Pia AndreassenFoto: Martin Tanggaard
Ingredienser
personer
Vegetarbøffer
- optøede edamamebønner uden bælg, fra frost
- 350 g
- kogte, melede kartofler
- 250 g
- løg
- 1
- salt
- 1 tsk.
- chilipulver
- ¾ tsk.
- havregryn
- 25 g
- rasp
- 50 g
- olivenolie
Syltede rødløg
- stort rødløg
- 1
- æbleeddike
- ¾ dl
- vand
- 1 dl
- sukker
- ½ dl
- salt
- 1 tsk.
- hele peberkorn
- 4
Ærte-spread
- ærter fra frost
- 3 dl
- mandler
- ¾ dl
- hvidløg
- 1 fed
- olivenolie
- ¼ dl
- salt og peber
Til servering
- burgerboller
- 4
- mayonnaise
- frillicesalat eller anden salat
- 4 blade
- ærteskud
- ½ håndfulde
Sådan gør du
Syltede rødløg
Skær løget i ringe, og kom i et glas.
Varm eddike, vand, sukker, salt og peberkorn op, til sukkeret er smeltet.
Hæld lagen over løgringene, og lad det køle af.
Vegetarbøffer
Tænd ovnen på 200°. Blend bønner, kartofler og grofthakket løg sammen med salt og chili til en grov konsistens.
Blend derefter havregryn og rasp med til en formbar masse.
Form massen til bøffer, pensl dem med olie, og bag dem gyldne i cirka 15 minutter.
Ærte-spread
Blend ærter, mandler, hvidløg og olie sammen til en glat konsistens. Smag til med salt og peber.
Servering
Smør lunede, flækkede burgerboller med mayonnaise, og fyld dem med salatblade, vegetarbøffer, ærte-spread, syltede rødløg og ærteskud.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner