Vegetarburger med ærte-spread og syltede løg
25. august 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Burgeren kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel denne vegetariske udgave med en bøf af kartofler, bønner og løg. Top med syltede rødløg og en ærte-spread, og du har en lækker burger fuld af smag og den helt rette balance mellem sprødt og blødt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær løget i ringe, og kom i et glas.
Varm eddike, vand, sukker, salt og peberkorn op, til sukkeret er smeltet.
Hæld lagen over løgringene, og lad det køle af.
Tænd ovnen på 200°. Blend bønner, kartofler og grofthakket løg sammen med salt og chili til en grov konsistens.
Blend derefter havregryn og rasp med til en formbar masse.
Form massen til bøffer, pensl dem med olie, og bag dem gyldne i cirka 15 minutter.
Blend ærter, mandler, hvidløg og olie sammen til en glat konsistens. Smag til med salt og peber.
Smør lunede, flækkede burgerboller med mayonnaise, og fyld dem med salatblade, vegetarbøffer, ærte-spread, syltede rødløg og ærteskud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk