Vegetarburger med ærte-spread og syltede løg

Burgeren kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel denne vegetariske udgave med en bøf af kartofler, bønner og løg. Top med syltede rødløg og en ærte-spread, og du har en lækker burger fuld af smag og den helt rette balance mellem sprødt og blødt.

Vegetarburger med ærte-spread og syltede løg
31-60 min.

(0)

25. august 2020 af Pia AndreassenFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

personer

Vegetarbøffer

optøede edamamebønner uden bælg, fra frost
350 g
kogte, melede kartofler
250 g
løg
1
salt
1 tsk.
chilipulver
¾ tsk.
havregryn
25 g
rasp
50 g
olivenolie

Syltede rødløg

stort rødløg
1
æbleeddike
¾ dl
vand
1 dl
sukker
½ dl
salt
1 tsk.
hele peberkorn
4

Ærte-spread

ærter fra frost
3 dl
mandler
¾ dl
hvidløg
1 fed
olivenolie
¼ dl
salt og peber

Til servering

burgerboller
4
mayonnaise
frillicesalat eller anden salat
4 blade
ærteskud
½ håndfulde

Sådan gør du

Syltede rødløg

Skær løget i ringe, og kom i et glas.
Varm eddike, vand, sukker, salt og peberkorn op, til sukkeret er smeltet.
Hæld lagen over løgringene, og lad det køle af.

Vegetarbøffer

Tænd ovnen på 200°. Blend bønner, kartofler og grofthakket løg sammen med salt og chili til en grov konsistens.
Blend derefter havregryn og rasp med til en formbar masse.
Form massen til bøffer, pensl dem med olie, og bag dem gyldne i cirka 15 minutter.

Ærte-spread

Blend ærter, mandler, hvidløg og olie sammen til en glat konsistens. Smag til med salt og peber.

Servering

Smør lunede, flækkede burgerboller med mayonnaise, og fyld dem med salatblade, vegetarbøffer, ærte-spread, syltede rødløg og ærteskud.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'