Vegansk mayo
8. november 2021
af
Johanne Mosgaard.
Foto: Johanne Mosgaard
Vegansk mayo laves af aquafaba. Det lyder måske som noget fra Aladdin, men faktisk er det væsken fra kikærter. Så gem kikærterne til en anden god gang, og lav en omgang mayo med kikærtevand.
Ingredienser
Sådan gør du
Si væsken fra kikærterne (aquafaba) ned i en skål, og tilsæt dijonsennep, citronsaft og salt.
Blend ingredienserne med en stavblender, og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk.
Top med finthakket purløg inden servering.
Tip!
Vil du lave aioli, kan du vende 1 presset fed hvidløg i mayoen. Lad gerne din aioli stå og trække lidt tid i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk