Vegansk koldskål
1. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Ved at bruge sojamælk og sojayoghurt kan du lave en fremragende vegansk koldskål, som smager af sol og sommer. Veganske kammerjunkere fås i flere varianter og f.eks. økologiske af mærket Karen Volf. Men tjek altid varedeklarationen, hvis du vil være på den sikre side.
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Pres saften af citronerne, så du har ca. ½ dl citronsaft.
Pisk sojayoghurt, sojamælk, sukker, vaniljesukker og citronsaft sammen i en skål med et piskeris.
Smag koldskålen til, så den bliver tilpas sød og syrlig. Sæt koldskålen på køl i mindst 1 time før servering.
Tag koldskålen ud fra køl, og pisk den hurtigt igennem igen, så den samler sig. Skyl og tør bærrene. Servér koldskålen med sommerbær og veganske kammerjunkere.
Tip!
Den veganske koldskål kan godt skille, når den har stået på køl et stykke tid. Men fortvivl ikke, den skal blot piskes igennem lige før servering, så bliver den cremet og lækker igen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk