Vegansk brun sauce
27. februar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det kan godt lade sig gøre at lave en brun sauce uden brug af mælk eller fløde og dermed holde den helt vegansk. Brug i stedet sojafløde til at tykne saucen med.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg meget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i en gryde i olivenolie, til det begynder at blive gyldent. Tilsæt brun farin, sennep og timian, og vend rundt.
Hæld rødvin i gryden, og tilsæt laurbærblade. Lad saucen simre under låg i 10 minutter. Fisk laurbærbladene op.
Pisk majsstivelse i gryden, og tilsæt sojafløde og sojasauce. Bring saucen i kog, og kog den ind, til den opnår den ønskede konsistens.
Giv saucen farve med saucekulør. Smag til med salt og peber, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på brun sovs
Powered by Froala Editor