Varmrøget laks og kartofler og gulerødder med salsa verde
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Varmrøget laks får her selskab af kartofler og gulerødder, der er vendt i salsa verde, en skøn dressing lavet på masser af krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden, og lad kartoflerne køle af.
Pil skalotteløget. Blend skalotteløg, cornichoner, kapers, sherryeddike og olivenolie i en blender eller minihakker, til konsistensen er som en tyk puré.
Hak dild, purløg og basilikum fint, og rør de hakkede krydderurter sammen med den blendede puré, så du får en flot grøn sauce. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie i, hvis saucen virker for tør – konsistensen skal være tyk og lind.
Skær de kogte, afkølede kartofler i skiver, og læg dem i en skål. Rens gulerødderne, og skær dem i tynde skiver på tværs. Læg dem ned i skålen til kartoflerne.
Fordel salsa verde over kartofler og gulerødder i skålen, og vend det hele godt sammen. Servér med varmrøget laks, som evt. kan anrettes oven på kartoflerne.
Tip!
Salsa verde er en grøn, kold sauce, som laves af masser af friske krydderurter. Saucen er en god ledsager til al slags stegt kød, fisk og fjerkræ. Du kan også bruge den som smørelse i en sandwich eller som dressing til en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk