Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat
14. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En mættende måltidssalat med varmrøget laks, bagte rødbeder, bønner, æbler og hasselnødder. Servér salaten med en hjemmerørt dressing med cremefraiche og citron.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl og skær rødbederne i mindre stykker. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag rødbederne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Skyl og nip bønnerne, og damp dem i en gryde med 2 cm kogende vand i bunden i 4-5 minutter. Afkøl bønnerne med koldt vand.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° i 6-7 minutter. Lad dem afkøle, gnid hinderne af i et viskestykke, og hak nødderne groft. Vend bønner, æbler og nødder sammen.
Pres saften af citronen. Rør citronsaft, cremefraiche og olie sammen, og smag til med salt og peber.
Del laksen i mindre stykker, og anret dem på tallerkener sammen med bagte rødbeder og bønnesalat. Drys med hakket dild.
Dryp halvdelen af dressingen over salaten, og servér resten ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk