Vaniljevafler med kærnemælk og hindbærskum
25. marts 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Smukke og lette vaniljevafler med kærnemælk og syligt-sødt hindbærskum. Lige til eftermiddagskaffen eller desserten.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv appelsinskal fint. Bland appelsinskal med hvedemel, speltmel, salt og bagepulver i en skål. Rør kærnemælk i, til du har en klistret masse. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt. Rør sukker i dejen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm hindbærrene op i en gryde med rørsukker, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljebælg. Afkøl helt.
Pisk mascarpone sammen med cremefraiche. Vend hindbærrene i lidt ad gangen.
Rør vaffeldejen igennem. Vend evt. lakridspulver i. Vend smeltet smør i.
Bag vaflerne på et varmt, smurt vaffeljern. Servér dem friskbagte og lune med koldt hindbærskum som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk