Vaniljevafler med kærnemælk og hindbærskum

28. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Smukke og lette vaniljevafler med kærnemælk og syligt-sødt hindbærskum. Lige til eftermiddagskaffen eller desserten.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv appelsinskal fint. Bland appelsinskal med hvedemel, speltmel, salt og bagepulver i en skål.
Rør kærnemælk i, til du har en klistret masse. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt. Rør sukker og vaniljesukker i dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter. Rør vaffeldejen igennem. Vend smeltet smør i. Bag vaflerne på et varmt, smurt vaffeljern.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm hindbærrene op i en gryde med rørsukker, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljebælg. Afkøl helt.
Pisk mascarpone sammen med cremefraiche. Vend hindbærrene i lidt ad gangen. Servér de lune vafler med koldt hindbærskum som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

GODE TIPS TIL OPSKRIFTEN PÅ VAFLER

Nybagte vafler smager skønt med syltetøj og sukker, cremet is eller noget helt tredje. Her får du de bedste tips, så du kan lave de bedste vafler!

Hvornår er mine vafler færdige?

Når du bager vafler, skal du være tålmodig og ikke løfte låget på vaffeljernet alt for tidligt, selvom det kan være fristende at følge med i, hvor langt dine vafler er nået. Løfter du låget, risikerer du, at dejen sidder fast på vaffeljernet, og at vaflerne går i stykker.

De fleste nye vaffeljern indikerer, når vaflen er færdig – ellers kan du som tommelfingerregel give dem 3-4 minutter, før du letter låget.

Hvorfor bliver mine vafler ikke sprøde?

Bliver dine vafler bløde og kedelige, er der er et par ting, du kan gøre.

Når vaflerne er færdigbagte, kan du lægge dem på en bagerist, så dampen får lov til at forlade vaflerne, i stedet for at gøre dem bløde.

Er de blevet bløde, kan du bage dem kort i ovnen, så de bliver sprøde igen.

Kan vafler fryses?

Har du lavet for mange vafler, kan de snildt fryses ned i en frysepose, efter de er kølet af. Læg gerne mellemlægspapir imellem, så det er nemt at tage lige det antal vafler op, du skal bruge. 

Når du får lyst til vaflerne, kan du lune dem i ovnen i et par minutter. Så har du sprøde og nybagte vafler på ingen tid.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar