Vaniljesyltede rabarber med lakridsis
18. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: John Bendtsen, wichmann+bendtsen photography
Den søde og friske dessert med rabarber og is smager af sommer. De syrlige rabarberstykke syltes i vaniljelage, der giver en skøn sødme.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld fløden i en gryde sammen med lakridspulver og sukker. Bring i kog, og rør godt, så sukkeret bliver opløst.
Lad cremen ramme kogepunktet, tag den fra varmen, og pisk æggeblommerne i lidt ad gangen. Rør godt, mens iscremen afkøler. Kør isen færdig i en ismaskine.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring vandet i kog med sukker, vaniljekorn og -stang. Lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Læg dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, sluk blusset, og lad dem køle af i lagen.
Fordel rabarberne og lidt af lagen på tallerkener, læg en stor skefuld is på, og servér. Pynt med friske hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk