Vaniljesoufflé
6. april 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Soufflé er en klassiker, der aldrig går af mode. Den luftige dessert skal serveres, så snart den kommer ud af ovnen, så får gæsterne en sød og lækker oplevelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt 50 g smør i en gryde, og tilsæt mel. Pisk smør og mel sammen til en opbagning.
Kog mælk, vaniljekorn og halvdelen af rørsukkeret i en gryde. Tilsæt væsken i gryden med smør og mel lidt ad gangen, imens du pisker dejen sammen.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer i gryden.
Pisk æggehviderne og resten af rørsukkeret luftigt i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt hviderne i dejen.
Smør små forme med resten af smørret, og drys sukker i dem.
Hæld dejen i formene, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter. Souffléen skal være gylden på toppen, og dejen skal være hævet i midten.
Drys flormelis på toppen lige inden servering.
Tip!
Servér din vaniljesoufflé med det samme. Souffléen falder nemlig hurtigt sammen, når den kommer ud af ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk