Vaniljesnegle
4. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når du bager snegle i form i stedet for på en bageplade, risikerer du ikke, at al den lækre vaniljeremonce flyder ud.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
16 papirforme og 1 fast muffinform
Sådan gør du
Opløs gæren i lun mælk i en skål. Tilsæt sirup, salt, smør og det meste af melet, og ælt dejen rigtig godt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og smidig. Tilsæt resten af melet om nødvendigt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en firkant på ca. 45 x 25 cm.
Smør vaniljeremoncen ud på dejen i et jævnt lag, og rul den sammen som en roulade på den lange led. Skær rouladen ud i ca. 16 snegle, læg dem i papirforme, og sæt dem ned i en fast muffinform. Lad sneglene efterhæve tildækket i 30 minutter.
Opvarm ovnen til 225°, og bag vaniljesneglene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Pensl vaniljesneglene med sukkerlagen, straks efter at de er kommet ud af ovnen, og drys dem med perlesukker.
Afkøl vaniljesneglene på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk