Vaniljeparfait med bagte klementiner

24. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Den ser ud af meget, men er ret nem at lave. Vaniljeparfaiten passer sig selv i fryseren, og du kan koncentrere dig om tilberedningen af resten af middagen imens.

Ingredienser

Udstyr

1 frysefast form, fx en brødform

Sådan gør du

Del æggene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne luftige og hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til let skum, og vend den med æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i iscremen.
Hæld iscremen i en frysefast form, fx en brødform, og stil den i fryseren i 4-5 timer.
Tænd ovnen på 180°. Pil klementinerne, og skær dem i skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp honningen over. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
Tag isen ud af fryseren, skær den i skiver, og anret på et fad. Pynt med de bagte klementiner, dryp med olivenolie, og drys med frisk mynte.

Tip!

Du kan bruge alle typer citrusfrugter, men hvis du vælger citroner, skal du lige vurdere, om mængden af honning skal være større.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar