Vaniljeparfait med bagte klementiner
24. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den ser ud af meget, men er ret nem at lave. Vaniljeparfaiten passer sig selv i fryseren, og du kan koncentrere dig om tilberedningen af resten af middagen imens.
Ingredienser
Udstyr
1 frysefast form, fx en brødform
Sådan gør du
Del æggene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne luftige og hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til let skum, og vend den med æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i iscremen.
Hæld iscremen i en frysefast form, fx en brødform, og stil den i fryseren i 4-5 timer.
Tænd ovnen på 180°. Pil klementinerne, og skær dem i skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp honningen over. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
Tag isen ud af fryseren, skær den i skiver, og anret på et fad. Pynt med de bagte klementiner, dryp med olivenolie, og drys med frisk mynte.
Tip!
Du kan bruge alle typer citrusfrugter, men hvis du vælger citroner, skal du lige vurdere, om mængden af honning skal være større.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk