Vaniljekranse med pistacie
8. november 2018
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
De traditionelle vaniljekranse er her bagt med pistacienødder, der giver en smuk grøn farve og en mild, karakteristisk smag af pistacie.
Ingredienser
Sådan gør du
Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Hak smørret i. Rør ægget ud i en ny skål, og tilsæt sukker.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekornene i skålen med æg og sukker. Rør til æggesnaps.
Hæld melblandingen i æggesnapsen, og ælt det sammen. Hak pistacienødderne fint, og bland dem i dejen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den på køl et par timer eller gerne natten over.
Forvarm ovnen til 185° (varmluft). Kør dejen igennem din vaniljekransemaskine, og form små ringe af 10 cm dej.
Læg ringene side om side på en bageplade med bagepapir, og bag 1 plade ad gangen i ovnen i ca. 8 minutter, indtil vaniljekransene er let gyldne.
Tip!
Du kan enten bruge en kransekagemaskine eller en sprøjtepose til at sprøjte dejen ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Vaniljekranse - klassisk opskrift
Powered by Froala Editor